A Napfényvitamin márka születése

Sokakban megfogalmazódik a kérdés honnan is származik a Napfényvitamin termékek ihlete? A legtöbb krónikus elváltozás megelőzhető lenne a legújabb táplálkozástudományi kutatások alapján, ha táplálkozásunk révén, illetve annak kiegészítésével biztosítanánk sejtjeink számára a legfontosabb mikroelemeket. Egyes kutatók szerint akár 70%-ban is képes meghatározni a gyógyulásunk sikerességét, gyorsaságát az, hogy mivel látjuk el szervezetünket.

Bizonyos hatóanyagok, mint például a kurkuminoidok, az 1-3, 1-6 béta-glükán, az R-alfa-liponsav, az aktív D-vitamin, vagy éppen a szerves kötésű magnézium, melyek étrend-kiegészítők formájában is elérhetőek, igen komoly eredményeket értek el az elmúlt évtized kutatásai alapján a daganatos betegségek, a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a gyulladásos bélbetegségek, az autoimmun folyamatok, az ízületi bántalmak, bizonyos allergiák és a kardiovaszkuláris betegségek, továbbá a mentális eredető problémák kiegészítő kezelése során.

A téma rendkívüli fontosságát felismerve személyes indíttatásból és a táplálkozástudományban jártas kutató barátaim bíztatására úgy határoztam, hogy olyan étrend-kiegészítő termékcsaládot hozok létre Napfényvitamin márkanéven, melynek termékei:

 • merőben eltérnek a sablonos tömegcikkektől,

 • biztonságosan alkalmazhatóak,

 • a lehető legmagasabb dózisú hatóanyag tartalommal rendelkeznek, szem előtt tartva az egyes komponensek egymáshoz viszonyított arányait a jobb felszívódás és hasznosulás érdekében,

 • a legmagasabb gyártási kritériumoknak is megfelelnek,

 • egyedi, magyar, komponenseit tekintve a legjobb biohasznosulással és hatékonysággal működő vegyület formák alkotják összetevőiket

 • és egy a maga nemében kuriózumnak számító készítményeket (pl.: PszichoBiotikum) biztosítson Fogyasztóinknak.

Így született meg a Napfényvitamin 2015-ben.


A Napfényvitamin termékek kifogástalan minőségének titka

 1. A Napfényvitamin termékek többsége Szegeden a napfény városában egy GMP minősítésű üzemben készülnek. Problémaspecifikus probiotikus készítményeink pedig szint hazai, csúcstechnológiát képviselő üzemben kerülnek előállításra.

 2. Termékeink GMO-, cukor-, laktóz-, glutén- és doppingszernek minősülő anyagoktól mentesek.

 3. Mesterséges adalékanyagokat, színezéket, titán-dioxidot sem a kapszula sem a hatóanyag komplex nem tartalmaz.

 4. Vegán fogyasztóink igényeit is szem előtt tartva folyamatosan alakítjuk át készítményeinket VEGAN alapú termékekké.

 5. Termékeinkbe csak ellenőrzött és biztonságos forrásból származó alapanyagok kerülnek és kifejezetten olyan komponensek alapján történik összeállításuk a fejlesztés során, melyek hatékonyságát klinikai vizsgálati eredmények is alátámasztják mendemondák helyett.


A Napfényvitamin prémium minőségű kiegészítői megkövetelik a kiemelkedő gyártástechnológiát

Problémaspecifikus probiotikumaink egy olyan magyar üzemben készülnek, mely csúcstechnológiát képviselő eszközeivel a legmagasabb szintű minőséget szavatolja termékeinknek. Számunkra rendkívül fontos, hogy átlátható legyen, illetve mindenki számára biztonságot és minőséget tükrözzön maga a gyártás és kiszerelés is, hiszen a hazai forgalmazók, gyártók sok esetben eltitkolják termékeik valódi forrását. Egy-egy kiegészítő alkalmazhatóságát és szakemberek általi megítélését nagyban meghatározza a termék eredete, a gyártás során alkalmazott technológiák, az üzemi körülmények.

A megbízható és szakmai szempontból is kifogástalan előállítás mellett rendkívül fontos, hogy az alapanyagok a legmagasabb kritériumrendszer szerint is megállják a helyüket. Probiotikumainkba az Egyesült Államokban működő DuPont cég szabadalmaztatott FloraFit® baktérium törzsei kerülnek, melyek szobahőmérsékleten is akár 2 évig megőrzik csíraszámukat. A DuPont világszínvonalú alapanyag termékeket, szolgáltatásokat biztosít számos iparág területén működő több ezer vállalat számára. A DuPont név az elmúlt évek során etalonná vált a mikrobiológiai termékek terén.


Jövő és perspektíva

Célunk egy hazai, minden nagyobb városban elérhető, Napfényvitamin pontokon keresztül működő értékesítési hálózat kiépítése olyan partnerek segítségével, akik maguk is jártasak a táplálkozástudományban, esetleg a gyógyászat valamely területén működnek.

Nemzetközi színtéren jelenleg is folyik a Napfényvitamin termékcsalád kizárólagos forgalmazói rendszerének kiépítése, így hamarosan számos európai ország piacán lesznek elérhető készítményeink.

Gyümölcsöző, egymást támogató szakmai és üzleti kapcsolaton alapuló együttműködés az elsődleges szempont. Annak érdekében, hogy a Napfényvitamin termékek további fejlesztése, az új készítmények piaci integrálása és az értékesítési hálózat még intenzívebben fejlődhessen 2018 júliusában külön forgalmazó céget hoztunk létre Vitamin Sunlight Kft. néven.

A Napfényvitamin Kutató és Fejlesztő Vállalat nem csupán a belföldi értékesítést, hanem a külföldi partnerek bevonását is fontos küldetésének tekinti, végső soron egy stabil, prosperáló, saját gyártó üzemmel rendelkező, prémium minőségű kiegészítőket biztosító nemzetközi cég alapjait hivatott megteremteni.


Napfényvitamin partnerkapcsolatok

Továbbra is szeretettel várjuk viszonteladó partnerek és szakmai partnerek jelentkezését innovatív termékeink fejlesztésében és értékesítésében való együttműködés céljából. A Napfényvitamin termékek iránti érdeklődés fokozódását igazolja, hogy olyan nagyobb kereskedelmi egységek és a hazai gyógyszer- és étrend-kiegészítő piacon vezető szerepet játszó cégek is felkeresték cégünket, mint amilyen a HungaroPharma Zrt., a Herbaház vagy a PaleoCentrum.

Problémaspecifikus megoldások az egészséges
bélflóra fenntartásához

Jól működő bélrendszer az alapja egészségünknek, erős immunrendszerünknek, ezt már a tudomány számtalan alkalommal bebizonyította. A mikrobiom negatív irányba történő változása és az egyes megbetegedések közötti kapcsolatokat szinte az összes klinikai terület intenzíven kutatja. Nagyon valószínű, hogy a jövő gyógyszerfejlesztései is már személyreszabott, széklet genomikai sajátosságok mentén kínálnak majd megoldásokat. Ahhoz, hogy:

 • a tápanyagok és az étrend-kiegészítőkben rejlő mikrotápanyagok megfelelően felszívódjanak,

 • elkerülhessük a hasi diszkomfortot, puffadást,

 • mikrobiomunk baktériumai számos ún. protektív nutrienssel lássák el szervezetünket (antioxidánsok, gyulladásgátló anyagok, vitaminok, rövid láncú zsírsavak)

 • energikusak lehessünk,

 • jobb stressztűrő képességgel rendelkezhessünk és megőrizhessük mentális frissességünket

 • zavartalan és teljesértékű legyen emésztésünk

 • elejét vehessük az ételintolerancia okozta kellemetlenségeknek, az áteresztő bél jelenségének

 • a bélrendszeri gyulladásoknak, krónikus és daganatos megbetegedéseknek gátat szabhassunk

a bélflóra folyamatos regenerálására, táplálására van szükség, hiszen a disbiosisra, azaz a bélflóra egyensúlyi helyzetének felbomlására számos megbetegedés vezethető vissza a legújabb kutatások szerint legyen az mentális eredetű probléma, irritábilis bél szindróma vagy éppen autoimmun eredetű gyulladás a hormontermelő szervekben.

 

A belek lumenét bélelő, rendkívül sérülékeny és vékony nyálkahártya épségét nagymértékben befolyásolja bélflóránk, tudományos nevén a mikrobióta rendszerünk állapota. Harmonikusan működő mikrobiom ép nyálkahártyás, jó felszívódást és egészséges bélműködést eredményez.

Kutatások támasztják alá, hogy bélflóránk megfelelő állapotban képes támogatni

 • immunrendszerünk hatékonyságát,

 • ellensúlyozni az allergiás reakciók és autoimmun státusz, – betegségek létrejöttét,

 • megalapozza idegrendszerünk kiegyensúlyozottságát, jobb kedélyállapotot, jobb stressztűrő képességet biztosít.,

 • támogatja a normál vércukorszint fenntartását, gátat szabhat a szív- és érrendszer érintő elváltozásoknak (pl.: magas vérnyomás betegség)

 • a megfelelő emésztést és a tápanyagok, mikrotápanyagok eredményes felszívódását

Alig van olyan probléma szervezetünk rendkívül bonyolult biokémiai rendszerében, beleértve a hormonháztartást is, amire ne lenne hatással a mikrobiom. Az utóbbi években a mikrobiom témában fellelhető kutatási eredmények sokaságát figyelve és az egyre növekvő számú, a mikrobiom egyensúlyi állapotának kisiklására visszavezethető számos egészségügyi problémát felismerve létrehoztunk a Napfényvitamin termékcsalád különálló szegmenseként Közép-Európában is egyedülálló

ún. problémaspecifikus probiotikumokat,

ami azt jelenti, hogy egy-egy készítmény kifejezetten olyan jótékony (az emberi bélflórában is jelenlévő) mikroorganizmusokat tartalmaz, melyek egy adott, tömegeket érintő probléma esetén a betegek életminőségének javulását hivatott támogatni.

Így célirányosan tudunk Napfényvitamin kiegészítőket biztosítani a jövőben

 • IBS-ben szenvedő személyeknek,

 • cukorbetegeknek,

 • mentális problémákkal küzdőknek (depresszió, szorongás, krónikus fáradtság szindróma),

 • azoknak, akik hisztamin-, illetve tiramin érzékenységüknél fogva nem fogyaszthattak eddig probiotikumokat

 • vagy éppen azoknak, akik az állandó álmatlanság miatt folyamatosan kimerültek

A mikrobiom célzott regenerációjában kiaknázatlan kincsek és óriási lehetőségek vannak, mi ezt szeretnénk minden háztartásba elvinni!

Emésztést és bélflórát támogató termékek

ColonBalance Plus problémaspecifikus probiotikum (60 db)

6 900 Ft
ÚJ!

Emésztést és bélflórát támogató termékek

PROBIO-SLEEP problémaspecifikus probiotikum

6 900 Ft
4 550 Ft

PINTÉR ZOLTÁN

Alapító tulajdonos
Termékfejlesztési csoportvezető

Közel tíz éve már annak, hogy a táplálkozástudomány felkeltette az érdeklődésemet

Akkoriban a miskolci Gyermekegészségügyi Központban volt alkalmam dolgozni. A betegágy mellől tapasztalhattam meg milyen is az, amikor egy beteg gyermek a szeretet és a folyamatos anyai odafigyelés mellett bizonyos kiegészítők alkalmazásával együtt képes felépülni akár igen súlyos megbetegedésekből természetesen a megfelelő orvosi kezelések támogatásával. A személyes tapasztalatok és egy konkrét eset volt az, ami egyértelművé tette számomra, hogy az emberi szervezet egészségének fenntartása, a betegségek leküzdése csak is az ortomolekuláris gyógyászat, a komplementer eszközök és a modern orvostudomány vívmányainak ötvözésével érhető el a jövőben.

Saját gyógyulásom története

Egy saját sztori is segített felismernem a mikrotápanyagok és a természetben fellelhető vegyületek gyógyulási folyamatokban betöltött kiemelkedő szerepét. Az első egészségügyi intézményben folytatott munkámat megelőzően a szokásos alkalmassági vizsgálatok során derült ki, hogy kétoldali steril tüdőgyulladásom van. Alig pár napom volt ahhoz, hogy munkába álljak, azonban tüdőgyulladással a mellkasomban nem mehettem súlyos beteg gyermekek közé. Elkeseredés helyett hazamentem és a kertünkben összegyűjtöttem több féle gyógynövényt, melyekből tömény főzetet készítettem. Nagyon meg akartam gyógyulni, sokat pihentem és óránként ittam a főzetből két-három napig. Következett a kontroll vizsgálat. Az eredményeket szemlélve a tüdőgyógyász főorvos asszonynak olyan tekintete volt, mint amikor a medikus az első anatómia vizsgáján olyan tételt húz, aminek még a címét sem tudja beazonosítani. Csodák csodájára a gyulladás szinte maradéktalanul eltűnt mindkét tüdőlebenyből és hamarosan megkaptam az alkalmassági igazolást, amivel munkába állhattam a következő héten. Az akkori SZTK rendelőből boldogan viharzottam ki és megfogadtam, hogy soha nem fogom elfelejteni azt az ajándékot, amit a gyógynövényektől kaptam!

A legújabb táplálkozástudományi felfedezéseket, az egyes mikrotápanyagok krónikus betegségek megelőzésében betöltött szerepét és a mikrobiom, azaz az emberi bélflóra egészségünkre, szervezetünk optimális működésére gyakorolt lenyűgözően sokrétű hatásait tanulmányozva úgy döntöttem orvos kari tanulmányokba kezdek, hogy még mélyebb tudással a zsebemben tudjak segítséget, hatékonyan működő kiegészítőket és tanácsokat nyújtani a hozzám fordulóknak.

A Napfényvitamin termékcsaládot 2015-ben alapítottam és a mai napig gyermekeimnek tekintem ezeket a készítményeket.

Számomra a mikrotápanyag készítmények összeállítása, fejlesztése és az ezt megelőző kutatómunka művészet és kedvenc elfoglaltság egyszerre.  Szakmai partnereim tanácsait és az aktuális táplálkozástudományi irányzatokat, hiteles klinikai vizsgálati eredményeket figyelembe véve fejlesztettük ki a termékeket, melyek

kifejezetten a legsürgetőbb egészségügyi problémák esetén biztosíthatnak egy jobb életminőséget a fogyasztóink részére.

2018-ban Dr. Krajkó Zoltán üzletfejlesztési igazgató kollégámmal létrehoztunk leányvállalatként a Vitamin Sunlight Kft.-t annak érdekében, hogy a Napfényvitamin Kutató és Fejlesztő Vállalat által biztosított magas színvonalú termékek és egyedi problémaspecifikus probiotikus készítmények egyre szélesebb körben legyenek elérhetőek Hazánkban és a nemzetközi színtéren is.

Küldetésemnek tekintem, hogy problémaorientált és biztonságosan alkalmazható, hatékony kiegészítők mellett olyan tudással és tanácsokkal lássam el fogyasztóinkat, melyekkel valóban elérhetővé válik számukra a teljes értékű egészség!

Hisztamin intolerancia esetén

Prémium Magnézium-malát 450 mg

4 215 Ft

Anti-aging termékek, DNS védelem

ReVital Skin & Body

7 990 Ft