Vajon ezt tudta?

Stroke kockázat csökkentő az alfa-liponsav

A stroke egy életveszélyes és pusztító állapot, mely az egyik fő halálok a világon. Hosszú ideig tartó fogyatékosságot von maga után jelentős életminőség romlással. Számos kockázati tényező van a stroke esetében, mint a cukorbetegség és a magas vérnyomás. Az alfa-liponsav (ALA) antioxidánsként kockázat csökkentő faktor lehet a magas rizikójú betegeknél.

A hagyományos alfa-liponsav is stroke kockázat (magas vérnyomás, magas vércukorszint – cukorbetegség) csökkentő hatással bír. Egy 2018-as randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos klinikai vizsgálatban (67 stroke betegen végzett kutatás) 12 hetes – napi 600 mg – alfa-liponsav (ALA) kiegészítés hatására szignifikánsan csökkentek a SBP/DBP vérnyomás értékek és kedvezően befolyásolta a vércukor értékeket a kezelés előtti állapothoz képest. [1] A kutatók szerint is komoly potencia van az alfa-liponsav protektív hatásában az agyi érkatasztrófák megelőzése és utókezelése terén is!

Szerkesztői megjegyzés: érdemes az alfa-liponsav termékek közül a továbbfejlesztett Na-R-ALA hatóanyagot tartalmazót választani, mivel csak aktív hatóanyagot (R-ALA-t) tartalmaz, a nátriumsós változat semleges karakterű, így nincs maró hatással a nyelőcső és gyomor nyálkahártyára, valamint vízoldékony is, így nagyságrendekkel jobb a felszívódása, jóval kevesebb is elegendő belőle (150-200 mg/nap). Éppen ezért a fő hatóanyaga a Napfényvitamin ResistanceStop 150 mg termékünknek a továbbfejlesztett Na-R-ALA.

[1] Mohammadi V. és mtsai. Does Alpha-lipoic Acid Supplementation Modulate Cardiovascular Risk Factors in Patients with Stroke? A Randomized, Double-blind Clinical Trial. Int J Prev Med. 2018 Apr 5;9:34.

FEL
KOSÁR 0