Vpro® 5 mikrokapszulázási technológia szavatolja legújabb élőflórás termékeink hatékonyságát

A mikrokapszula ötszörös védelemmel ellátott “szkafander” az alkalmazott jótékony baktériumok számára az emberi bélrendszerben folytatott útjuk során. A mikrokapszulába zárva védelmet élveznek számos olyan környezeti tényezővel szemben (gyomorsav, epesavak, enzimek), melyekkel a gyomor- és bélrendszerben találkozhatnak és jelentős mértékben lecsökkenthetik a céljukhoz elérő aktív, életképes baktériumok számát. Ez az egyedülálló gyártási technológia szavatolja, hogy a lehető legmagasabb arányban legyenek képesek kifejteni jótékony hatásaikat a Napfényvitamin™ kiegészítőkben található törzsek.

A rétegek hagymalevélszerűen ölelik körbe őket valós védelmet nyújtva a károsító tényezőkkel szemben. Legbelül egy olyan közegben vannak jelen a bélbaktériumok, mely számukra a legkedvezőbb körülményeket biztosítja hosszútávon, C-vitamin, aminosavak és egyéb tápláló anyagok. Ezt követi a probiotikus törzseket éltető speciális rostok, oligoszacharidok rétege. A harmadik réteg összetevői segítik a túlélést a bélrendszerben, a negyedik a gyomor savas közegében támogatja őket, míg végül a legkülső réteg az oxidációtól is védő poliszacharid réteg.

Szabadalmaztatott, klinikai környezetben vizsgált jótékony baktériumok felhasználásával alkotjuk meg a jövő problémaspecifikus étrend-kiegészítőit

Nemzetközileg elismert probiotikum alapanyag gyártókkal állunk közvetlen kapcsolatban, így első kézből értesülünk mindazokról a fejlesztésekről, melyek során klinikai vizsgálatokkal alátámasztott hatékonysággal bíró szabadalmak látnak napvilágot. Magyarországon elsőként tesszük elérhetővé ezeket az egyedülálló jótékony, problémaspecifikus törzseket a nagyközönség számára a Napfényvitamin™ termékeken keresztül. Ezek a törzsek bizonyos megbetegedések esetén alkalmazhatóak specifikus kiegészítőként az életminőség javítása érdekében vagy magát a betegséget okozó kórokozókkal szemben lépnek fel, mint a Gastrobalance Plus-ban található L. rhamnosus bélbaktérium. Alapvetően maga az egészséges és ép mikrobiom is egyfajta védőpajzs, mely kordában tartja a bélrendszerben a patogén törzseket, táplálja és segíti a bélnyálkahártya egészséges működését, barrier funkciójának fenntartását, ezáltal számos akut és krónikus elváltozástól óv meg minket. Egy ilyen klinikai vizsgálattal is rendelkező fejlesztés a Lactobacillus rhamnosus CCFM1119 jótékony baktérium, melyet kifejezetten a H. pylori eltolódás miatt kialakult tápcsatornai tünetek mérséklésére és a Helicobacter pylori számának csökkentésére hoztak létre.

* Indicates that there is a significant difference between the two groups, P < 0. 05

A GSRS a gyomor-bélrendszeri tünetek súlyosságának és gyakoriságának fontos mutatója klinikai betegeknél (jelen esetben az igazolt, tünetes H. pylori fertőzöttek körében). Minél alacsonyabb ez a pontszám, annál enyhébbek a tünetek. A kezelés előtti GSRS mindkét csoportban 6,00 felett volt, és nem volt szignifikáns különbség a két csoport között. A Lactobacillus rhamnosus egy hónapos szedése után nem volt változás a GSRS terén a placebo csoportban (5,15 ± 1,35), míg a CCFM1119 törzzsel kezelt csoportban a pontszám 2,27-re csökkent, a tünetek jelentős javulásával. A kísérleti eredmények azt mutatják, hogy a Lactobacillus rhamnosus CCFM1119 javítja a gyomor-bélrendszeri tüneteket, ami összefüggésben állhat a Lactobacillus fogyasztása utáni H. pylori kolonizáció csökkenésével.

Clinical efficacy evaluation of Lactobacillus rhamnosus JS-SZ-2-1 against Helicobacter pylori infection. Food and Fermentation Industries, 2020. Zhang M., Zhai Q., Zhao J., Zhang H., Chen W.

Újgenerációs DR kapszulahéj a maximális biológiai hasznosulás érdekében

Növényi alapú, késleltetett kioldódású, gyomorsaválló, klinikailag tesztelt, vegyszer- és oldószer mentes HPMC DR kapszulákba töltjük a Napfényvitamin™ élőflórát tartalmazó termékek gyártása során felhasznált jótékony törzseket annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb csíraszámban tudják a baktériumok kifejteni áldásos hatásaikat a vastagbélben.

A klinikai vizsgálat során a DR kapszula késleltetett felszabadulást mutatott. A kapszula szétesése a bevétel után 45 perccel kezdődött, a legtöbb hagyományos kapszula esetében ez 5 perc. A kapszulába zárt hatóanyag teljes felszabadulása további 20 perc elteltével történt, mely a vizsgált személyek jelentős részénél a vastagbélben ment végbe.

FEL

KOSÁR 0