A Napfényvitamin márka születése

Szinte mindenki megkérdezi a termékeimmel való első találkozás során honnan jött az ötlet, hogy született a Napfényvitamin? A válaszom mindig ugyanaz. A legtöbb krónikus elváltozás megelőzhető lenne a legújabb táplálkozástudományi kutatások alapján, ha táplálkozásunk révén, illetve annak kiegészítésével biztosítanánk sejtjeink számára a legfontosabb mikrotápanyagokat és védő hatású anyagokat. Egyes kutatók szerint akár 60-70%-ban is képes meghatározni az egészségi állapotunkat, illetve gyógyulásunk sikerességét, gyorsaságát az a tényező, hogy mivel látjuk el szervezetünket.

Bizonyos hatóanyagok, mint például a kurkuminoidok, az 1-3, 1-6 béta-glükán, az R-alfa-liponsav, az aktív D-vitamin, a glutation vagy éppen a szerves kötésű magnézium, melyek étrend-kiegészítők formájában is elérhetőek, igen komoly eredményeket értek el az elmúlt évtized kutatásai alapján a daganatos betegségek, a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a gyulladásos bélbetegségek, az autoimmun folyamatok, az ízületi bántalmak, bizonyos allergiák és a kardiovaszkuláris betegségek, továbbá a mentális eredető problémák kiegészítő kezelése során.

A téma rendkívüli fontosságát felismerve személyes indíttatásból és a táplálkozástudományban jártas kutató barátaim bíztatására úgy határoztam, hogy olyan étrend-kiegészítő termékcsaládot hozok létre Napfényvitamin márkanéven, melynek termékei:

Így született meg a Napfényvitamin 2015-ben.

NAPFÉNYVITAMIN

A Napfényvitamin termékek kifogástalan minőségének titka

NAPFÉNYVITAMIN

Jövő és perspektíva

Célunk egy hazai, minden nagyobb városban elérhető, Napfényvitamin pontokon keresztül működő értékesítési hálózat kiépítése olyan partnerek segítségével, akik maguk is jártasak a táplálkozástudományban, esetleg a gyógyászat valamely területén működnek. Egyre növekvő számú szakmai és viszonteladó partneri bázisunk biztosítja a Napfényvitamin termékek széleskörű elérhetőségét Magyarországon. Számunkra rendkívül fontos, hogy a termékeink mellé hiteles információkat és fogyasztási javaslatokat kapjanak Fogyasztóink!

Nemzetközi színtéren jelenleg is folyik a Napfényvitamin termékcsalád kizárólagos forgalmazói rendszerének kiépítése, így hamarosan számos európai ország piacán lesznek elérhetőek készítményeink. Jelenleg a teljes Európai Unió területére szállítunk terméket a GLS futárszolgálat segítségével. Németországba, Franciaországba, Ausztriába és Romániába hónapról-hónapra növekszik a csomagforgalmunk.

Mindkét fél számára gyümölcsöző, egymást támogató szakmai és üzleti kapcsolaton alapuló együttműködés az elsődleges szempontunk.

A Napfényvitamin Kutató és Fejlesztő Társaság nem csupán a belföldi értékesítést, hanem a külföldi partnerek bevonását is fontos küldetésének tekinti, végső soron egy stabil, prosperáló, saját gyártó üzemmel rendelkező, prémium minőségű kiegészítőket biztosító nemzetközi cég alapjait hivatott megteremteni.

Napfényvitamin partnerkapcsolatok

Továbbra is szeretettel várjuk viszonteladó partnerek és szakmai partnerek jelentkezését innovatív termékeink fejlesztésében és értékesítésében való együttműködés céljából. A Napfényvitamin termékek iránti érdeklődés fokozódását igazolja, hogy olyan nagyobb kereskedelmi egységek és a hazai gyógyszer- és étrend-kiegészítő piacon vezető szerepet játszó cégek is felkeresték cégünket, mint amilyen a HungaroPharma Zrt., a Herbaház, a PaleoCentrum, a Bijó vagy éppen a Herbária szaküzletek.

Problémaspecifikus megoldások az
egészséges bélflóra fenntartásához

Jól működő bélrendszer az alapja egészségünknek, az erős és hatékony immunrendszernek ezt már a tudomány számtalan alkalommal bebizonyította. A mikrobiom negatív irányba történő változása, nevezzük disbiosisnak, és az egyes megbetegedések közötti kapcsolatokat szinte az összes klinikai terület intenzíven kutatja. Nagyon valószínű, hogy a jövő gyógyszerfejlesztései is már személyreszabott, széklet genomikai sajátosságok mentén kínálnak majd megoldásokat. Ahhoz, hogy:

a bélflóra folyamatos regenerálására, táplálására van szükség, hiszen a disbiosisra, azaz a bélflóra egyensúlyi helyzetének felbomlására számos megbetegedés vezethető vissza a legújabb kutatások szerint legyen az mentális eredetű probléma, irritábilis bél szindróma vagy éppen autoimmun eredetű gyulladás a hormontermelő szervekben.

A belek lumenét bélelő, rendkívül sérülékeny és vékony nyálkahártya épségét nagymértékben befolyásolja bélflóránk, tudományos nevén a mikrobióta rendszerünk állapota. Harmonikusan működő mikrobiom ép és megfelelően funkcionáló nyálkahártyát, jó felszívódást és egészséges bélműködést eredményez.

Kutatások támasztják alá, hogy bélflóránk megfelelő állapotban képes támogatni

Alig van olyan probléma szervezetünk rendkívül bonyolult biokémiai rendszerében, beleértve a hormonháztartást is, amire ne lenne hatással a mikrobiom. Az utóbbi években a mikrobiom témában fellelhető kutatási eredmények sokaságát figyelve és az egyre növekvő számú, a mikrobiom egyensúlyi állapotának kisiklására visszavezethető számos egészségügyi problémát felismerve létrehoztunk a Napfényvitamin termékcsalád különálló szegmenseként Közép-Európában is egyedülálló

ún. problémaspecifikus élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő csoportot,

ami azt jelenti, hogy egy-egy készítmény kifejezetten olyan jótékony (az emberi bélflórában is jelenlévő) mikroorganizmusokat tartalmaz, melyek egy adott, tömegeket érintő probléma esetén a betegek életminőségének javulását hivatott támogatni.

Így célirányosan tudunk Napfényvitamin kiegészítőket biztosítani a jövőben

A mikrobiom célzott regenerációjában kiaknázatlan kincsek és óriási lehetőségek vannak, mi ezt szeretnénk minden háztartásba elvinni!

PINTÉR ZOLTÁN

Alapító tulajdonos
Vezető termékfejlesztő

Tíz éve már annak, hogy a táplálkozástudomány felkeltette az érdeklődésemet

Akkoriban a miskolci Gyermekegészségügyi Központban volt alkalmam dolgozni. A betegágy mellől tapasztalhattam meg milyen is az, amikor egy beteg gyermek a szeretet és a folyamatos anyai odafigyelés mellett bizonyos kiegészítők alkalmazásával együtt képes felépülni akár igen súlyos megbetegedésekből természetesen a megfelelő orvosi kezelések támogatásával. A személyes tapasztalatok és egy konkrét eset volt az, ami egyértelművé tette számomra, hogy az emberi szervezet egészségének fenntartása, a betegségek leküzdése csak is az ortomolekuláris gyógyászat, a komplementer eszközök és a modern orvostudomány vívmányainak ötvözésével érhető el a jövőben.

Saját gyógyulásom története

Egy saját sztori is segített felismernem a mikrotápanyagok és a természetben fellelhető vegyületek gyógyulási folyamatokban betöltött kiemelkedő szerepét. Az első egészségügyi intézményben folytatott munkámat megelőzően a szokásos alkalmassági vizsgálatok során derült ki, hogy kétoldali steril tüdőgyulladásom van. Alig pár napom volt ahhoz, hogy munkába álljak, azonban tüdőgyulladással a mellkasomban nem mehettem súlyos beteg gyermekek közé. Elkeseredés helyett hazamentem és a kertünkben összegyűjtöttem több féle gyógynövényt, melyekből tömény főzetet készítettem. Nagyon meg akartam gyógyulni, sokat pihentem és óránként ittam a főzetből két-három napig. Következett a kontroll vizsgálat. Az eredményeket szemlélve a tüdőgyógyász főorvos asszonynak olyan tekintete volt, mint amikor a medikus az első anatómia vizsgáján olyan tételt húz, aminek még a címét sem tudja beazonosítani. Csodák csodájára a gyulladás szinte maradéktalanul eltűnt mindkét tüdőlebenyből és hamarosan megkaptam az alkalmassági igazolást, amivel munkába állhattam a következő héten. Az akkori SZTK rendelőből boldogan és elégedetten sétáltam ki és megfogadtam, hogy soha nem fogom elfelejteni azt az ajándékot, amit a gyógynövényektől kaptam!

A legújabb táplálkozástudományi felfedezéseket, az egyes mikrotápanyagok krónikus betegségek megelőzésében betöltött szerepét és a mikrobiom, azaz az emberi bélflóra egészségünkre, szervezetünk optimális működésére gyakorolt lenyűgözően sokrétű hatásait tanulmányozva úgy döntöttem orvos kari tanulmányokba kezdek, hogy még mélyebb tudással a zsebemben tudjak segítséget, hatékonyan működő kiegészítőket és tanácsokat nyújtani a hozzám fordulóknak.

A Napfényvitamin termékcsaládot 2015-ben alapítottam és a mai napig gyermekeimnek tekintem ezeket a készítményeket.

Számomra a mikrotápanyag készítmények összeállítása, fejlesztése és az ezt megelőző kutatómunka művészet és kedvenc elfoglaltság egyszerre. Szakmai partnereim tanácsait és az aktuális táplálkozástudományi irányzatokat, hiteles klinikai vizsgálati eredményeket figyelembe véve fejlesztettük ki a termékeket, melyek

kifejezetten a legsürgetőbb egészségügyi problémák esetén biztosíthatnak egy jobb életminőséget a fogyasztóink részére.

Küldetésünknek tekintjük, hogy problémaorientált és biztonságosan alkalmazható, hatékony kiegészítők mellett olyan tudással és tanácsokkal lássuk el fogyasztóinkat, melyekkel valóban elérhetővé válik számukra a teljes értékű egészség!

Karitatív tevékenységeink, szakmai partnereink, közéleti szereplő barátaink és média megjelenéseink mind hozzájárultak ahhoz, hogy fejlődjünk, jövőképünkhöz egyre közelebb kerüljünk és a gazdasági szempontok mellett egy szerethető, emberközeli márkát teremtsünk meg a magyar étrend-kiegészítő piacon.
FEL
KOSÁR 0