14 NAPOS MINŐSÉGI GARANCIA

KÉNYELMES FIZETÉS

INGYENES SZÁLLÍTÁS 28 000 FT FELETT!

Immunbalance KIDS

9 390 Ft

Az immunrendszer normál működését támogató szerves kötésű mikrotápanyagokkal és 3-féle szabadalommal védett jótékony törzzsel, valamint glükomannán rosttal dúsított étrend-kiegészítő 3-12 éves gyermekek részére.

Tudjuk, hogy a legtöbb gyermek számára gondot okoz a kapszula lenyelése, ezért a KIDS termékünk esetében a hatóanyag komplex egy 0 méretű DR növényi kapszulába lett töltve, mely könnyebben lenyelhető, mint a legtöbbször alkalmazott egyéb kapszulák. A GMP minősítésű üzemben végzett gyártási folyamat során a hatóanyagok töltése megbízható, kiemelkedő minőségű, késleltetett kioldódást és felszívódást biztosító vegán, gyomorsaválló DR kapszulába történik, mely szavatolja az összetevők számára a megfelelő helyen történő felszabadulást.

 • A gyártási folyamat során előforduló keresztszennyeződésektől (glutén, finomított cukor, kukorica, tej- és tejfehérje, élesztő, GMO összetevők, tömegnövelő anyagok) mentes termék.
 • Ajánlott napi mennyiség: 1 kapszula, az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
 • Kiszerelés: 60 db kapszula  Tárolás: gyermekek elől elzárva, száraz, hűvös helyen.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
OGYÉI notifikáció: folyamatban

485 készleten (utánrendelhető)

Ha regisztrál, a termék megvásárlásával 94 Hűségpontot írunk jóvá.
MEGOSZTÁS
Élőflóra

3-féle szabadalommal védett törzs (Bifidobacterium lactis Howaru Bi-07™, Lactobacillus acidophilus Howaru NCFM™, Lacticaseibacillus rhamnosus Howaru GG™) Az élőflóra élő, illetve életképes jótékony mikroorganizmusok közössége, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. A Napfényvitamin termékek magas csíraszámban tartalmaznak több szabadalommal védett élőflórát és az életképségüket megőrző, szaporodásukat elősegítő glükomannán rostot is.

A számos kutatási eredményre alapozva, felismerve a korai életszakaszban bennünket ért pozitív és negatív hatások szerepét a bélmikrobiom kialakulására, a nagy nemzetközi élőflórát előállító alapanyag gyártók saját kezdeményezésre, független klinikai kutatásaikon keresztül olyan egyedi, szabadalommal védett baktérium törzseket fejlesztettek az utóbbi pár év során, melyek klinikailag igazoltan (kettős vak, placebo-kontrollált, randomizált vizsgálatok) képesek jó irányba terelni a mikrobióta rendszer működését már gyermekkorban. Rajtuk keresztül olyan fontos bifidobaktérium és laktobacillus törzseket pótolhatunk, melyek egy előnyösebb állapotba terelik a gyermekek védekezőképességét, mikrobiom-bél-agy kapcsolatait.

A Napfényvitamin™ Hazánkban 2018-ban elsőként kezdte el a célirányosan ható, szabadalommal védett és kutatásokkal alátámasztott hatékonyságú jótékony törzsekre alapozott élőflórás étrend-kiegészítők fejlesztését. A legújabb fejlesztésünkben felhasznált jótékony törzsek (Lacticaseibacillus rhamnosus GG™, Lactobacillus acidophilus NCFM™, Bifidobacterium lactis Bi-07™) mögött több évtizedes kutatás áll.

A korai életszakaszban hivatottak védeni, támogatni a szervezet védekezőképességét, kiegészíteni a bélflóra fajgazdagságát, előmozdítani az ép mikrobiom kialakulását. Érdekességképpen tekintsük meg, hogy az alkalmazott napi dózistól függően milyen protektív hatásokkal rendelkezik gyermekek esetében a szabadalmaztatott a HOWARU Lacticaseibacillus rhamnosus GG törzs (B = Billion, azaz milliárd C.F.U.):

 • Fenntartja a bélrendszer egészségét és a normál emésztési funkciókat (1 B)
 • Csökkenti a hasmenéssel járó állapotok időtartamát (1 B)
 • Támogatja a légutak egészségét, csökkentheti a felső légúti megbetegedések kockázatát (0,1-0,2 B)
 • Segíti az immunrendszer megfelelő működését (0,1-0,2 B)
 • Növeli más jótékony baktériumok számát is a mikrobiomban (0,4 B)
 • Javítja a gyermekek „hasi” komfortérzetét (6 B)
 • Enyhíti a gyermekkori gastrointentinális (GI) stressz kísérő tüneteit (5 B)
 • Óvja és előmozdítja a gyermekek egészséges szájflóráját (2 B)
Glükomannán rost

A glükomannánt az Ördögnyelv nevű Kelet-Ázsiában őshonos növény gumójából nyerik. Vízben oldódó növényi rost, mely erősen viszkózussá válik nedvesség hatására. A megfelelő mennyiségű rostbevitel támogatja az optimális emésztési funkciókat, a bélflórát alkotó mikroorganizmusok számára kedvező tápláló közeget biztosít, továbbá elősegíti szaporodásukat, a bélfal kolonizációját.

D3-vitamin

A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, eredményesebb hasznosulásához. (A foszfor részt vesz a normál csontozat fenntartásában.) Szerepet játszik továbbá a sejtosztódásban, támogatja az egészséges izomfunkció, csontozat, a normál fogazat fenntartását, illetve az immunrendszer normál működését.

C-vitamin

A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a megfelelő pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez. A folyamatos kollagén képződést támogatja, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartását is. Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve segíti a vas felszívódását. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, továbbá az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.

Cink (szerves kötésben lévő cink-biszglicinát)

A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében, a makrotápanyagok, a zsírsavak és az A-vitamin normál anyagcseréjében, továbbá a megfelelő sav-bázis egyensúly fenntartásában. Hozzájárul a normál csontozat, -látás, a haj, a köröm és a bőr egészségének fenntartásához. Támogatja az immunrendszer normál működését, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmét. Elengedhetetlen a normál szellemi működés fenntartásához, az optimális DNS-szintézishez. Továbbá szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál fehérjeszintézisben.

Réz (szerves kötésben lévő réz-biszglicinát)

Nélkülözhetetlen az egészséges kötőszövetek fenntartásához, az energiatermelő folyamatokhoz, az idegrendszer normál működéséhez, részt vesz az egészséges haj és bőr fenntartásában. Fontos szerepet játszik a vasszállításban, az immunrendszer normál működésének fenntartásában, valamint a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében.

Figyelem! Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A Napfényvitamin termékcsalád tulajdonosa Pintér Zoltán EV. tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló tájékoztató leírások kizárólag a legújabb, független kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a honlap Olvasóinak tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak.

Forrás:

Wickens K, et al. J Allergy Clin Immunol. 2008;122(4):788-794.
Wickens K, et al. Clin Exp Allergy. 2012;42(7):1071-1079.
Wickens K, et al. Clin Exp Allergy. 2013;43(9):1048-57.
Wickens K, et al. Pediatr Allergy Immunol. 2018 Dec;29(8):808-814.
Nature International weekly journal of science 2018. 10.

Ön ismeri a gyermek bélmikrobiom fejlődésének
kulcsfontosságú lépcsőfokait?

A csecsemők és a gyermekek bélmikrobiomjának kialakulása megannyi tényezőtől függ. A legmeghatározóbb a születés pillanatát követő első ezer nap. Rendkívül fontos a születés módja. A gyermek világrajövetele előtt végighalad a szülőcsatornán, melynek mikroorganizmusokban gazdag közegéből vesz magához egy keveset. A császárral szültetett babák jellemzően „sírósabbak”, sokszor fáj a pocakuk és a későbbiek folyamán is hajlamosabbak lesznek a gyermekekre jellemző tápcsatornai, felső légúti fertőző megbetegedésekre. A szülőcsatornában található anyai baktériumok hiányában a legtöbb esetben az anya bőrflórája, illetve a kórházi mikroorganizmusok azok, melyekkel a gyermek szervezete először találkozik, természetesen ez nem egy szerencsés helyzet. Szintén meghatározó elem a gyermekek mikrobiomjának fejlődésében és a véglegesnek mondható bélflóra kialakulásában az anyatejes táplálás.

Összehasonlító tanulmányok igazolják, hogy a normál úton született és anyatejjel megfelelő ideig táplált gyermekek szignifikánsan kedvezőbb egészségi állapotnak örvendenek, igazán boldog babák és a legtöbb esetben ritkán fordul elő náluk fertőző megbetegedés és kellemetlen tápcsatornai tünetek azokkal a kisgyermekekkel szemben, akik tápszeres táplálásban részesültek. Az anyatejes babák szervezetének ellenállóképessége rendkívül jó.

Az elismert Nature magazinban még 2018-ban közöltek egy nemzetközi tanulmányt, mely elsősorban a cukorbetegség kialakulásához vezető környezeti tényezőket vette górcső alá a gyermekek körében. A vizsgálatban 9000 gyermek, akik Svédországból, Németországból, Finnországból és három amerikai államból származtak, vett részt a 3 hónapos csecsemőktől egészen a 3,5 éves gyermekekig. Több mint 12 ezer székletminta elemzése szolgáltatott információkat a gyermekek bélrendszerében élő flóra fajgazdagságáról és feltérképezték a kapott eredmények és az immunrendszer megfelelő kialakulása, működése valamint az esetlegesen kialakuló autoimmun megbetegedések (I-es típusú cukorbetegség) kialakulása közötti kapcsolatokat.

A vizsgálati eredmények alapján három időbeli fázisra tudták osztani a gyermek bélmikrobiom fejlődését. Az ún. fejlődési fázisra (3-14. hónapos kor), az átmeneti fázisra (15-30. hónapos kor) és a stabil fázisra (31-46. hónap). A kutatás során egyértelműen bebizonyosodott, hogy az ép és funkcionális szempontból kifogástalan mikrobiom kialakulásának legjelentősebb tényezője az anyatejes táplálás. Az apróságok az anyatej révén jutnak hozzá a számukra nélkülözhetetlen bifidobaktériumokhoz, melyek az anyatej elhagyása után segítik a mikrobiom érését, illetve ezek a baktériumok fogják visszaszorítani a kedvezőtlen hatású egyéb baktérium fajokat, mint amilyenek a Firmicutes fajok is.

Ahogy korábban írtuk a születés módja is meghatározza a bélmikrobiom struktúrájának fejlődését. A Bacteriodes fajokkal a hüvelyben találkozik az újszülött. Ezen apró barátaink korán elkezdik a mikrobiomnak a babára jellemző szerkezeti sajátosságainak kialakítását. A környezeti tényezők, a földrajzi elhelyezkedés, a családi és háztartásbeli faktorok, a szülők szociális helyzete mind-mind sajátos módon járulnak hozzá a gyerekek bélökoszisztémájának formálásához.

A felsorolt tényezők, a kialakuló gyermekkori bélflóra, a mikrobiom fajgazdagsága, egyedi összetétele együttesen határozzák meg nem csupán a Picik immunrendszerének hatékonyságát, esetleges túlzott érzékenységét vagy az autoimmunitásra való hajlamot, hanem akár évtizedekre előre meghatározza az adott személy egészségi állapotát és életminőségét.

Forrás: Nature International weekly journal of science 2018. 10.

Összetevők: konjak gyökér kivonat (95% glükomannán), HPMC cellulóz kapszulahéj (gyomorsaválló), Bifidobacterium lactis Howaru Bi-07™, Lactobacillus acidophilus Howaru NCFM™, Lacticaseibacillus rhamnosus Howaru GG™, D3-vitamin (cholecalciferol), C-vitamin (L-aszkorbinsav), Cink-biszglicinát, Réz-biszglicinát

 

Aktív összetevők 1 kapszulában
Bifidobacterium lactis Howaru Bi-07™ 5 milliárd c.f.u.
Lactobacillus acidophilus Howaru NCFM™ 5 milliárd c.f.u.
Lacticaseibacillus rhamnosus Howaru GG™ 5 milliárd c.f.u.
D3-vitamin (cholecalciferol) 1000 NE
C-vitamin (L-aszkorbinsav) 100 mg
Cink-biszglicinát 6 mg
Réz-biszglicinát 0,4 mg
Glükomannán rost 380 mg

C.F.U.: az élő baktériumok mennyisége

 

A kapszula szétszedhető?

Igen, amennyiben a gyermek semmiképpen nem szeretné bevenni a kapszulát szedjük szét és annak tartalmát
keverjük el natúr joghurtban vagy pépes (nem forró ételben), amit a gyermek szívesen fogyaszt.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

ÉRDEKELHETI MÉG

  TERMÉKKATEGÓRIÁK

  Mentális egészséget támogató, stressz elleni termékek

  Mentális egészséget támogató, stressz elleni termékek

  Immunrendszert támogató termékek

  Immunrendszert támogató termékek

  Vitalizáló, energiaszintet növelő termékek

  Vitalizáló, energiaszintet növelő termékek

  Emésztést és bélflórát támogató termékek

  Emésztést és bélflórát támogató termékek

  Ízületvédelem és felhőtlen sportolás

  Ízületvédelem és felhőtlen sportolás

  Hisztamin intolerancia esetén

  Hisztamin intolerancia esetén

  Bőr- és kötőszövet táplálás

  Bőr- és kötőszövet táplálás

  Anti-aging és Testsúlykontroll termékek

  Anti-aging és Testsúlykontroll termékek

  Gyermekek részére

  Gyermekek részére

  FEL
  KOSÁR 0